Algemeen

  Terug

Kan ik zonnepanelen op een dakkapel plaatsen?

Veel huizen met een schuin dak zijn voorzien van een dakkapel. Slim, aangezien dit vaak voor de nodige extra ruimte zorgt. Ideaal voor een extra slaap- of rommelkamer. Nu kan het zijn dat deze dakkapel precies op de plek is gemonteerd waar u graag zonnepanelen wilt plaatsen. Dit is mogelijk, maar afhankelijk van de staat van uw dakkapel.

Is het plaatsen van zonnepanelen op een dakkapel verstandig?

In het geval van een wat oudere dakkapel raden wij het daarom af om hier zonnepanelen op te laten monteren. Doordat de bovenkant van een dakkapel in veruit de meeste gevallen plat is, dient deze te worden voorzien van een onderconstructie. Echter is een dakkapel vaak niet gebouwd om al te veel gewicht te dragen. Met de onderconstructie voor de zonnepanelen en de zonnepanelen zelf staat er echter snel veel gewicht op een dakkapel.

 

Hier komt ook nog het nodige ballast bij om de zonnepanelen op de plek te houden. Ondanks het feit dat de hoeveelheid van deze ballast afhankelijk is van meerdere factoren, begrijpt u dat het gewicht alleen maar toeneemt.

Geschikte zonnepanelen voor uw dakkapel

Mocht u een relatief nieuwe, kwalitatief sterke dakkapel hebben, dan is de plaatsing van zonnepanelen een stuk realistischer. Hiervoor gaan wij samen in overleg, waarbij wij alle mogelijkheden zo duidelijk mogelijk voor u zullen schetsen. Als u vragen heeft over de mogelijkheden voor uw dakkapel, dan vragen wij u contact met ons op te nemen. Onze ervaren adviseurs staan u met plezier te woord.Neem contact met ons op.